Untitled

OM MIG

Jag heter Anna Wennerlöf och har två labradorer- samma ras men två så helt olika hundar! Vi tränar apportering, nosework, viltspår och simtränar. Mitt intresse för hundmassage och rehab väcktes genom att vår äldsta hund skadade sig och trasade sönder korsband och menisk. Det blev en lång väg tillbaka pga komplikationer och omoperationer som följd. Men tack vare hennes mycket goda fysik vi uppnått genom bla simning före skadan så hade vi bra förutsättningar in i rehaben- som mest skiljde det 5 cm i omfång på lårmusklerna! Idag är det ca 0,3 cm!!!! Genom simning, massage och laser så återhämtade hon sig oerhört bra och idag ser man inte att hon varit skadad alls. Jag kände att jag vill få fler att upptäcka vinsten av att arbeta förebyggande med massage och simning för att bygga muskler och hålla dem smidiga, genom massage återhämtar sig hunden fortare, du minskar stress och sänker blodtryck. Då har du så mycket bättre förutsättningar om olyckan är framme! Rehab och skadebehandling sker i samråd med veterinär. Jag arbetar även med medicinsk laser sk lågeffekt laser.

 

MASSAGE

Massage bidrar  med en rad positiva effekter,  både till fysiskt och psykiskt välmående hos din hund. Vid massage frigörs hundens endorfiner vilket är kroppens eget ”måbra”hormon, oxcytocin vilket är ett slags lugn och ro hormon som bla frisätts vid amning. Studier har påvisat att stresshormonet kortisol hämmas vid beröring/massage och en skadad muskel som masseras ökar sin smidighet och får större muskelmassa kontra en muskel som inte masseras, där bindvävsbildning istället ökar. 
Massage är bra för att behandla stress, stela muskler, artos, triggerpunkter, musklelbristningar och för att arbeta förebyggande för att undvika skador och för att musklerna återhämtar sig fortare efter arbete.


Massagens effekter;


 • Minskar bindvävsbildning vid skada

 • Ökar elasticiteten/smidigheten i muskler och senor

 • Bidrar till att trötta muskler arbetar mer effektivt kontra vila

 • Ökar blodcirkulationen

 • Ökar lymfcirkulationen (kroppens reningsvärk)

 • Förbättrar immunförsvaret

 • Sänker blodtrycket (motverkar stress)

 • Verkar förebyggande vid ex olycka då hunden har större chans att klara sig då muskler blir smidigare och rörelsemönstret förbättras

 • Frigör endorfiner, oxytocin och serotonin (bidrar till att lugna och smärta)

 • Påverkar utsöndringsorganen

 • Ger friskare och glansigare päls då ämnesomsättning ökar

 • Lättare att upptäcka knölar och sår  

         

96B04885-0228-472B-8259-A62619DFA424.jpeg

LASER


Lågeffektlaserbehandling är en riskfri och smärtfri metod att behandla smärttillstånd, muskler, senor, leder, inflammationer mm. Medicinsk laser stimulerar celler att självläka samt kroppens eget immunförsvar. Laserljuset tar sig igenom både päls och hud och arbetar ca 1-5 cm i vävnader.  Med hjälp av laser behandlas symptom som:

 • Inflammationer

 • Muskler

 • Senor

 • Ligament

 • Olika smärttillstånd

Redan 1967 kom den första studien ut om hur laserljus ger en positiv påverkan på celler och vävnad. Lasern har en ren ljuskälla med en enda våglängd, långa sammanhängande vågor och är idag en vanlig metod vid behandling.

Att behandla med laser är skonsamt och hunden känner inte av någon smärta kring det drabbade området. Smärtan kan dock komma 6-24 timmar efter en behandling då läkningsprocessen sätter igång, detta avtar efter någon dag men kan på vissa individer stanna längre. Det är därför viktigt med vila efter en behandling.


Beroende på problematik kan tätare behandlingar av laser behövas, i uppstart av laser rekommenderas var 2-7 dag och därefter längre intervaller. Ett kroniskt problem kräver ofta fler behandlingar om man jämför med en akut/ny skada. En period kan sträcka sig i ca 1-15 behandlingar.


Innan du bokar laser gör vi en kontroll av status på Din hunds muskler och allmäntillstånd 

Untitled

SIMNING

Simträning passar alla hundar av olika anledningar. Det används som rehabilitering efter operation, skada, eller vid artros, spondylos eller neurologiska skador. All rehabilitering sker dock efter samråd med ägare samt behandlande veterinär.

Simträning är en effektiv konditionsträning och ger en skonsam muskeluppbyggnad. Simningen kan användas för att reducera övervikt eller enbart som profylax, dvs förebyggande hälso- och friskvård.

Vattnet ger lederna stöd och bär upp kroppen. Detta gör träningen skonsam eftersom lederna inte belastas på samma sätt som vid normal träning och skaderisken blir därmed mycket låg. Samtidigt fungerar vattnet som ett motstånd och kan därför ge god träning för muskler, leder, senor och ligament.

Untitled
 

PRISER PÅ BEHANDLING

PRISER


* Massage:
- Första besöket, undersökning 750kr- Massage 650kr
- 5-kort, 2800kr
- 10-kort, 5200kr

* Laser kombinerat med massage:
- massage och laser 670kr- 5 kort, 3000kr-10 kort 5600kr- enbart laser 400kr- 5 kort laser 2000kr- 10 kort laser 3800kr
* Simning: - Hundsim + massage 750kr - 10 kort sim + massage 5900kr- Rehab- kontakta mig för prisuppgift